New Dacia Duster

За Олимпиадата в Сочи 2014-а и писта за Formula 1

Юни 08, 2010
За Олимпиадата в Сочи 2014-а и писта за Formula 1

За Олимпиадата в Сочи 2014-а и писта за Formula 1

Реклама Nissan X-Trail
Подготовката за Олимпиадата в Сочи през 2014-а ще струва почти трилион рубли. Пътищата, които се правят за нея могат да се използват и за писта за Formula 1 в Имеретинската долина.

\"Обемът на инвестициите наистина е без прецедент. За реализацията на олимпийския проект са нужни 950 млрд. рубли\", - съобщи зам.-министърът на регионалното развитие на РФ Юрий Рейлян в петък в Сочи на заседание на обществения съвет по подготовка на зимната Олимпиада 2014-а година. Той поясни, че основната част от средствата ще отиде за създаване на курорт от ново ниво и това ще превиши няколко пъти цената на самите игри.

В Имеретинската долина се планира още построяването на трасе за Формула 1 с универсална писта. Окончателното решение за трасето ще е на Бърни Еклестон, който иска първото състезание да се състои още през есента на 2014-а. \"Ако получим гаранции, че етапът ще се осъществи и пистата няма да пустее по-нататък сме готови да я построим\" - поясни Рейлян.

Преди две години имаше приказка, че Московската община и кметът Юрий Лужков са съгласували проект за строителството на писта за Формула 1 в Молжаниновския район на Московска област със \"сюпримо Бърни\", но явно после работата е опряла на камък, най-вече заради известният с прекалените си изисквания, особено по финансовите въпроси, бос на Формула 1. Назад


Реклама Dacia Duster
Не пропускайте дори една новина!

Запишете се за нашият информационен бюлетин:

Получавайте най-новите автомобилни новини директно в пощата си. Можете да се отпишете от услугата когато пожелаете.

Подобни статии

Авто Новини Спорт Авто глобус Jaguar

Jaguar TCS Racing със 100 старта във Формула Е! - видео

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Електромобили DS Jaguar Porsche

Hankook на път за премиерата на Formula E в Япония

Мар 28, 2024
Авто Новини Спорт Авто глобус Електромобили Nissan

Nissan създаде уникални кимона за конкурентите си във Formula E (Видео)

Мар 27, 2024